Търсене

Ар.дрон

logo

Магазин за Ар.дронове, Ар.дрон за деца    Ар.дрон с камера.  Цена за Ар.дрон. Ар.дронове за начинаещи.

Преди да си купувате Ар.дрон прочетете внимателно.

Ар.дронът е чуден радиоуправляем модел хеликоптер само, че с четири перки.
Ар.дронът има четири електрически двигателя. Обикновено това са четири четкови мотора при по-евтините модели, или безчеткови мотори при по-скъпите Ар.дрон-и.
Различни цени за Ар.дрон в  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
Що е то четков или безчетков мотор – базова информация може да прочетете в
www.zigifly.com и по-точно в разделът СТАТИИ.
Ар.дрон-ът има и спиид контролер, приемник и светлини.
Важно е да се каже че, по-скъпите Ар.дрон-и имат и вграден GPS.
И не забравяйте, че Ар.дрон-а е и средство за събиране на нови приятели и познанства. Помага да отслабнете – винаги ще потичате ненадейно. А, удоволствието е невероятно и магнетично.
От къде да си купя Ар.дрон  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
Евтин Ар.дрон. Цена за Ар.дрон.
Какво е предимството на Ар.дрон-а пред радиоуправляемия хеликоптер?
1.    Ар.дрон-ът може да носи видеокамера и други електронни устройства. Ар.дрон-а има много добра товароподемност.
2.    Всеки един Ар.дрон е по-стабилен от който и да е радиоуправляем хеликоптер с дистанционно.
3.    Хеликоптерът с дистанционно има много повече вибрации от Ар.дрон-а.
4.    Качественият коаксиален хеликоптер има един жироскоп срещу четири броя жироскопи и микропроцесорно управление в почти всички Ар.дрон-и.
5.    Ар.дрон -ът е сравнително лесен за ремонт в механичната си част.
Какво може един Ар.дрон?
1.     Ар.дрон-ът може да носи видео камера.
2.     На самият Ар.дрон може да има закачена специална стойка за камера. Камери за Ар.дрон-и има тук https://www.zigifly.com/magazin/video-kameri/. Има различни видове стойки за Ар.дрон-и – фиксирани и движещи се в различни посоки – пентаплекс стойка чрез дистанционно управление.
3.    Когато летите с вашият Ар.дрон вие може да наблюдавате света в реално време чрез видео приемник и видео предавател на монитор или лаптоп. Записът се осъществява върху мемори картата която се намира в камерата. Така няма опасност от смущения при видео връзката. Предлага се и специален видео предавател и приемник с обхват 200 метра, 2 километра и 5 километра, който може да закупите от магазин ЗигиФлай София 1000, ул. Искър 49 www.zigifly.com и по-точно https://www.zigifly.com/igrachki/video-kameri/priemnik-na-5-8-ghz/ или https://www.zigifly.com/igrachki/video-kameri/video-predavatel-do-2-km/ или https://www.zigifly.com/igrachki/video-kameri/video-predavatel-do-5-km/.
От къде да си купя Ар.дрон  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
4.    Очила които управляват камерата.Въртите си главата и камерата се върти.
За Ар.дрон те и за другите RC играчки фирмата ACME Германия http://www.camonetec.com е измислила видео очила които управляват камерата в коя посока да се върти. Очилата имат жироскоп и два микро монитора. Вие си слагате очилата на очите. Вие виждате това което вижда камерата. Вие се превръщате в пътник в Ар.дрон -а . Камерата може да се постави и на RC хеликоптер, самолет, джип и т.н.
Представете си: Летите с Ар.дрон -а над храм-паметника св. Александър Невски в София и разглеждате кубетата от близо. Обръщате си главата на ляво и виждате парламента, поглеждате на пред и целият град е пред очите ви. Най-хубавото е, че това което виждате се записва и може да го споделите с останалите. Камерите на ACME са HD, а и обективите се сменят.
Такива очила, камери и Ар.дрон-и се продават в България в ЗигиФлай www.zigifly.com .
5.    GPS . Към камерата на Ар.дрон -а може да се закачи GPS и данните да се виждат на клипа. Къде лети, на каква височина, посока, къде се намира. Тук идва и красивият момент, че може да нанесете тези данни в Гугъл Мапс и хората да проследят пътя ви по картата на Гугъл гледайки клипът Ви. Предлагат се в ЗигиФлай www.zigifly.com .
6.    GPS система за позициониране и запомняне на височина. В ЗигиФлай има Ар.дрон  с вграден GPS. Вие си летите на някаква височина и я запомняте. От тук нататък Ар.дрон-а е все едно закачен на статив.
Вие не се борите да запазвате височината му. Просто през камерата оглеждате света. Въртите си Ар.дрон-а, записвате видяното. На практика Ар.дрон-а е фиксиран по вертикал, а вие го въртите по хоризонтал на 360 градуса. Реалност предлагана в магазин ЗигиФлай www.zigifly.com София.
7.    GPS система за завръщане.
Вие сте вдигналиАр.дрон-а твърде на високо или е твърде на далеч. Чудите се как да го приберете при вас. Натискате едно копче и той се връща сам при вас и каца от точката си на излитане благодарение на GPS-а вграден в Ар.дрон-а. Пак в ЗигиФлай www.zigifly.com .
8.    GPS система срещу изгубване.
Единият от Ар.дрон-те в ЗигиФлай www.zigifly.com има обхват между 600 метра и 1000 метра. Вие не само може да го изгубите от поглед, ами той да отлети и да излезе извън обхвата на дистанционното ви. Тогава обаче GPS система-та срещу изгубване на Ар.дрон-а се задейства. Той се появява изведнъж сам и каца до вас. Факт в ЗигиФлай  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
9.    Защита от слаби батерии.
Много ще е неприятно, както си летите и сте се унесли в това забавление наречено Ар.дрон  с камера изведнъж всичко да падне от високо. Има два варианта на защита:
А. В комбинация с GPS-а Ар.дрон-а се завръща.
Б. Дистанционното ви започва да пищи и знаете , че имате около 4 минути да го върнете. 4 минути са доста време за тази игра.
10.    Още телеметрични уреди за различни измервания.

Какви видове камери може да носи един Ар.дрон-а на англ. quadrocopter, quadrokopter, quadcopter?

1.    Обикновена не HD камера
Има достатъчно камери с доста прилично качество без да е HD / на английски: High-Definition – висока резолюция или висока разделителна способност /. Ако ви трябва Ар.дрон  с камера, но искате един по-нисък бюджет, това е едно добро решение. В крайна сметка първо трябва да се научите как да карате Ар.дрон-а и как да снимате с камерата. Трябва да отбележим и факта, че за да качвате вашите клипове в интернет, ако са с HD резолюция, те ще бъдат доста тежки. Следователно трябва да се научите и на видео обработка. Камерата за Ар.дрон  прави клипове който не са толкова „големи” или „тежки”. Така ще е по лесно да споделяте. Когато ползвате известно време камерата ще разберете точно каква камера HD ви трябва. В ЗигиФлай предлагат различни видеокамери, както и безплатни консултации. На живо в магазина ще се запознаете най-добре с възможностите на тази техника.
/В ЗигиФлай има Ар.дрон-и на цена между 190 лв. до 300 лв. с камера/ без камера /
2.    HD камера заАр.дрон с несменяем и не подвижен обектив.
Ако обектива така или иначе не се движи, то стойката на Ар.дрон-а за камера трябва да може да се позиционира.
Плюсът на неподвижният обектив е по-малката вибрация, минусът – трудно позициониране.
Освен това факта че, обектива не се сменя ми създава, чувство на „вързани ръце”. Защо имам HD камера за Ар.дрон  и не мога да си сменям обектива. Имено Ар.дрон-ът с камера ми дава възможност да гледам на света с по-голям или по-малък ъгъл, повече в дълбочина или по всеобхватно.
3.    HD камера за Ар.дрон със сменяем и не подвижен обектив. Е това е приятно. Така света може да е по-широк или тесен или концентриран в една точка. HD камера със сменяем обектив се предлага в ЗигиФлай. Камерата си върви с един обектив в цената и вие си купувате другите видове.
4.    HD камера с въртящ се обектив.
Много е приятно да управляваш Ар.дрон-а си с камера и да му въртиш обектива. В обикновеният случай това е възможно движение само на горе и на долу. Когато това е интегрирано в камерата освен, че е лесно и по евтино е и по-леко. Всеки грам е от значение. По-долу в текста има информация как става това само като си движите главата и имате специални очила с жироскоп.
Фирмата ACME , Германия и ЗигиФлай България предлагат това нещо.
Следващият още по приятен момент е когато камерата се движи на-горе и на долу, но едновременно и на дясно и ляво. Все едно се возите в Ар.дрон -а и разглеждате света от високо, при това записвате преживяното и го споделяте. А сега и „най-вкусното” – ACME предлагат за своите камери и сменяем обектив. Да. Вие може сам, без технически познания да слагате по-широкоъгълен обектив, тип „рибешко око” и т.н. Питайте ЗигиФлай – те ще ви обяснят на чист български.
Знаете ли, че може да бъдете и археолог. От птичи поглед с правилният обектив могат да се видят сгради и гробници. Да откриете руини, да станете известен … Това е съвсем реално.
5.    Инфраред камера ( термо камера )
Ар.дрон  с инфрачервена термо камера.
Представете си: Вие имате къща и не знаете защо тя не може да се затопли.
Вашите действия: Оглеждате къщата, най-вече прозорците и вратите. Оцветеното в червено е „бягството на топлото”. Приемаме, че сте взели мерки, но пак е студено. Покрива. Да, покрива не можете да го снимате.
Тичате до ЗигиФлай.Закачате бързо инфраред термо камерата на Ар.дрон-а и облитате сградата. Проблемните места на покрива са разкрити. Вие побеждавате студа, чрез инфрачервена камера и Ар.дрон от ЗигиФлай.
И друга история.
Вие или ваш познат има фотоволатично поле или ферма със соларни панели за ток. /Тук пишем само за техника , не за политика  /.
В полето често дефектират отделни панели, но трудно се откриват. Вие знаете, че дефектиралият фотоволтаичен панел има вътрешно късо съединение, следователно той се загрява. Обаче полето с фотоволтаиците е огромно. И тогава – тичате до ЗигиФлай, грабвате Ар.дрон-а, закачате термо инфраред инфра червена камера. Летите. Разглеждате записа и наблюдавате в реално време това което се вижда с видео предавател и приемник / за това прочетете текста внимателно , до край и още един път/.
Има и още забави с инфра червена камера и Ар.дрон ….
6.    Фотоапарат закачен на Ар.дрон.
Да. Аз бих започнал с евтин, лек и втора употреба. И може да стане страхотно.
Не забравяйте, че дигиталният фотоапарат може да работи и като видеокамера. Между другото в ЗигиФлай се продават дигитални фотоапарати, втора употреба на ниски цени и с един месец гаранция.
Може и да качите и огледално рефлексен фотоапарат с готин обектив, но за това ви трябва октокоптер с товароподемност около 2,5 кг. В ЗигиФлай продават такъв за 34 000 лв. с ДДС . Влезте в раздела КВАДРОКОПТЕРИ и ще видите.
7.    Фотоапарат превърнат в инфраредкамера ( фотоапарат без инфраред филтър )
Много любима тема. Един евтин трик със старият добър цифров фотоапарат.
Разглобява се фотоапарата. Премахва се инфраред (инфрачервеният) филтър от CCD чипа и се сглобява обратно. Филтъра може да бъде махнат в сервиз Бушона http://www.bushona.com/ .
Странен и красив става света без този филтър. Вижте тук:
https://www.google.bg/search?q=camera+without+ir+filter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_KvMUoLvO-rH7Abm7YCgCQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=596#q=pictures+without+infrared+filter&tbm=isch

Все пак за да закачите цифровият фотоапарат към Ар.дрон-а трябва максимално да го олекотите. Пак в същият сервиз могат да ударят по едно рамо.
Може да използвате 7мият канал на дистанционното за спусък. Въпрос на фантазии и разговори в и със ЗигиФлай  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/

Как да започна или с какъв Ар.дрон на англ. quadrocopter, quadrokopter, quadcopter да започна? Ар.дрон за начинаещи?
1.    Малък хеликоптер от ЗигиФлай
Едно не лошо решение. Малък, но добър 3 канален хеликоптер на 2.4 GHz с бърз жироскоп (бърз жироскоп е много важно) е с бюджет около 130 лв.
Базова информация може да прочетете в www.zigifly.com и по-точно в разделът СТАТИИ. С този хеликоптер ще може да развиете чувството си за пространство и полет, важна стъпка на сравнително добра цена. Малките добри и качествени радиоуправляеми хеликоптери могат да се карат в къщи и навън.
2.    Малък Ар.дрон БЕЗ камера от ЗигиФлай  https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
Този Ар.дрон-а  трябва да се кара на вън. След като се научите да го карате навън, може и в къщи. Обратното не е желателно. Важен момент е че,Ар.дрон-а БЕЗ камера лети между 20 до 27 минути. Изключително здрав. Сравнително евтини батерии (м/у 15 лв. и 18 лв.) и лесно сменящи се.
3.    Малък Ар.дрон СЪС камера от ЗигиФлай https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/
Малкият Ар.дрон С КАМЕРА има същите характеристики като този без, но с някои уточнения. Той е по-тромав, лети около 10 минути при включена камера. Има необходимост от концентрация между пилотиране и снимане ( операторско майсторство). Удоволствието, че с всеки полет ние имаме наш видео материал е огромно. Линк с видео от наш Ар.дрон с камера https://www.youtube.com/watch?v=Wm9IoGthl-A  .
4.    Голям Ар.дрон с и без камера от ЗигиФлай.
Тук трябва да сте смел и уверен. Ако си купите всичко в комплект: Ар.дрон с камера и всички други аксесоари от ЗигиФлай ще получите и по-добра цена. Истината обаче е, че първо даже да имате камера трябва да покарате без нея. Със сериозният Ар.дрон  с безчеткови двигатели не трябва да сте самонадеян. Първо трябва да свикнете да вдигате Ар.дрон-а на нивото на главата си и да го сваляте нежно на земята. Разговорът с нас по телефона или на живо в магазина на ЗигиФлай в София на ул. Искър 49 www.zigifly.com просто е задължителен.
Не забравяйте, че евтин Ар.дрон без осигурени резервни части и сервиз излиза много скъпо. ЗигиФлай предлага доставка на резервни части и сервиз.

Камери за Ар.дрон или Ар.дрон с камера?
1.    Комплект камера с Ар.дрон
2.    Отделна камера към Ар.дрон

С какво може да се управлява Ар.дрон?
Ар.дрон управляван със смарттелефон. Ар.дрон управляван с Андроид. Ар.дрон с iOS, Ар.дрон управляван с iPad. Ар.дрон управляван с iPhone. Ар.дрон управляван с iPod. Ар.дрон управляван с GSM. Ар.дрон с Android, Ар.дрон с GPS. Ар.дрон управляван със смарт телефон.  Ар.дрон с дистанционно управление.

Колко дълго лети един Ар.дрон?
Дълготрайност на полета при Ар.дрон-те?
– Малък Ар.дрон без камера от ЗигиФлай лети около 20 до 27 минути.
– Малък Ар.дрон с камера от ЗигиФлай лети около 10 минути.
– Ар.дрон  (без камера) с товароподемност до около 400 грама със сравнително добра батерия 15 до 17 минути. Тези данни са много относителни. Обикновено големите Ар.дрон -и се продават БЕЗ батерия и зариадно.
Ар.дрон (с камера) – не може да се отговори сериозно.

Обхват на един Ар.дрон?
До колко метра се управляват Ар.дрон?
– Малък Ар.дрон  с / без камера от ЗигиФлай около 300 – 400 метра
– Голям  Ар.дрон  с / без камера от ЗигиФлай около 600 – 1000 метра

Батерии за Ар.дронс и без камера.
Задължително батериите за Ар.дрон-те са литиево-полимерни Li-Pol.
Базова информация може да прочетете в www.zigifly.com и по-точно в разделът СТАТИИ. В ЗигиФлай се предлагат батерии и зарядни.

Зарядно за батерии за Ар.дрон-и с и без камера.
Доброто зарядно спестява пари, защото може много пъти повече да презареждате вашият акумулатор.
С доброто зарядно може да запълните до край капацитета на вашата батерия и следователно да летите повече.
С доброто зарядно може да заредите екстремно бързо вашата Ли-Пол батерия.(Това не го препоръчвам.)
В ЗигиФлай се предлагат батерии и зарядни.
Базова информация може да прочетете в www.zigifly.com и по-точно в разделът СТАТИИ.

Ар.дрон може да си закупите от https://www.zigifly.com/magazin/kvadrokopteri-ufo-dron/

Тагове: Евтин Ар.дрон. Цена за Ар.дронАр.дрон за деца. Ар.дрон управляван с Андроид, Ар.дрон с Android, Ар.дрон с iOS, Ар.дрон управляван с iPad. Ар.дрон управляван с iPhone.Ар.дрон управляван с iPod. Ар.дрон управляван с GSM. Ар.дрон с GPS. Ар.дрон управляван със смарт телефон. Ар.дрон управляван със смарттелефон.

От Веселин Бешевлиев
ZigiFly Team Sofia Club
www.zigifly.com

Текстовете и материалите в сайта са запазени със Закона за авторското право и сродните му права и са собственост на БУШОНА ЕООД. Използването им без посочване на източника и разрешение на БУШОНА ЕООД е незаконно. Copyright © 2015 Всички права запазени.