Статии

Бързи колички с дистанционно управление

Ако искате да си купите бърза количка и не знаете как да се ориентирате в многообразието от предложения, ние ще ви помогнем :)

Количките с дистанционно управление се делят първо на 2 основни раздела:

 • колички играчки с дистанционно управление ( за деца, под 14 годишна възраст ) Те не са много бързи и са по-евтини, за тях не се предлагат резервни части и сервиз:
  https://www.zigifly.com/magazin/avtomobili/
  .
 • колички хоби модели с дистанционно управление ( за деца и възрастни над 14 години )
  Тези колички са по-здрави, по-бързи, по-скъпи  и за тях се предлагат резервни части и сервиз. Посочените години ограничение не са случайни, а се отнасят и до отговорността на клиента / ползвателя на количката и консумативите за него ( акумулатор или гориво ).

  https://www.zigifly.com/magazin/koli-s-akumulator/sredni-1-16-rc-koli/

Сега ще коментираме само количките модели с дистанционно управление.

Те се делят на видове по няколко признака!
Всички колички модели с дистанционно управление, които предлагаме, са 4×4. Това са базови модели, които са подходящи за начинаещи пилоти. Техните части са разпространени и могат да се намерят в чужди и български магазини за резервни части за хоби модели.

Според размера, количките се делят на няколко мащаба.
Ние ви предлагаме най-разпространените и най-бюджетните. По-малките мащаби са обикновено неизгодни като цена за размера си, а по-големите често са скъпи за начинаещите, които не знаят колко време ще се занимават с това хоби и дали ще им хареса. Нека подчертаем, че закупуването на такава количка означава грижа и отговорност за нея:

Според мотора, който използват, количките се делят на 3 вида:

 • с безчетков мотор – brushless
  С този мотор, моделите развиват максимална скорост до около 60 км/ч.
  Разбира се, това зависи от размера, вида на количката и терена, по който се движи.
  Количките използват по-мощен акумулатор ( акумулаторна батерия пакет ).
  https://www.zigifly.com/igrachki/koli-s-akumulator/golemi-1-10-rc-koli-gotini-kolichki-s-distantsionno-upravlenie-za-detsa-i-vazrastni/1-10-monstertruck-crazist-m-brushless-barza-kolichka-s-distantsionno-upravlenie/
  .
 • с двигател с вътрешно горене ДВГ
  Той може да използва бензин или нитрометан. Ние ви предлагаме колички, които използват нитро гориво. Имаме няколко модела в мащаб 1:10.
  Дългогодишната ни работа ни научи какво предпочитат клиените, кое е по-изгодно като цена. Не предлагаме по-малки модели, защото цената е много близка до тази на мащаб 1:10, а разликата в размера е значителен.
  Предлагаме гориво и всички необходими аксесоари за количките с ДВГ.
  https://www.zigifly.com/magazin/koli-s-gorivo-nitro/

Според окачването и дизайна, количките модели с дистанционно управление се делят на няколко вида:

Надяваме се, че това систематизиране ще ви улесни при избора на количка. Моля, разгледайте всички посочени линкове, за да добиете точна представа за хоби моделите.
Ако отново се затруднявате, просто ни позвънете за консултация :)