Преобразувател на напрежение – Прочетете, интересно е!

24.00 лв.

Изпратете запитване

Описание на продукта:

Преобразувател на напрежение цена – Прочетете, интересно е!

DC-DC Step Up Down конвертор с LCD дисплей
Преобразувател на постоянно напрежение или още DC-DC Step Up and Down конвертор с LCD дисплей

Що е то?
Преобразувател на постоянно напрежение е устройство, което може да преобразува едно постоянно напрежение в друго.
Примери:
А.  От високо към ниско напрежение. Имате изправител / адаптер с постоянно напрежение например 19 волта ( да кажем адаптера е за лаптоп, но се чудите дали да го изхвърлите. Не го правете! ) и ви трябват 12 Волта.
Чудесно!!! Включвате адаптера от 19 Волта към входа на конвертора и чудо – може да управляваме напрежението между 0 и 16 Волта. Конвертора си има копченца ( два броя – напрежение надолу и напрежение нагоре ), имаме и дисплей. Нагласяме на дисплея 12 Волта и готово. След един час се сещате, че ви трябва да захраните нещо с 5 волта. Натискате няколко пъти копчето „напрежение надолу“ и вече имате 5 Волта. Искате 15 волта – готово -натиснете копчето „напрежение нагоре“. Дисплеят ви показва напрежението и едновременно с това консумацията на ток в Ампери.

Б. От ниско към високо напрежение. Имате адаптер или пауърбанк Външна батерия Power Bank или акумулатор 6 волта, обаче ви трябват 12 волта. Няма проблем. Включвате конвертора към акумулатора или адаптера от 6 волта и готово – на изхода имате 12 Волта ( стойността на напрежението се наглася с копчета „напрежение нагоре“ и „напрежение надолу“ ). Имате само 7,4 Волта в пауър банка, но ви трябват 15 волта. Включете и нагласете. Дисплеят ви показва напрежението и едновременно с това консумацията на ток в Ампери.

За какво се използва?
Използва се за преобразуване на входното напрежение от високо към ниско напрежение или от ниско входно към високо изходно напрежение.

Къде се използва?
– Имате адаптер с постоянно напрежение например 19 волта за лаптоп, но се чудите дали да го изхвърлите. Недейте – превърнете го в страхотно захранващо устройство. Конверторът работи с постоянно напрежение от 5~23V. Каквото и да му подадете, ще извади от 0~16.5V и то вие настройвате това напрежение. Ще си имате и дисплей, който ви показва напрежението и едновременно с това консумацията на ток в Ампери.
– Имате акумулатор или пауърбанк Външна батерия. Стига да е между 5~23V, ще получите от 0~16.5V.
– В колата ви трябват различни напрежения. Ето от 12 Волта ще получите от 0~16.5V.
– Ако сте любител или техник, с този конвертор където и да отидете ще бъдете гъвкав.

Важна техническа информация
Използва се за преобразуване на входно постоянно напрежение към друго желано постоянно напрежение.

Описание:
1. Прозрачен корпус.
2. Има дисплей, който показва напрежението и тока едновременно на син фон с бели знаци.
3. Регулиране на напрежение чрез бутоните. Левият бутон е за намаляване на напрежението, десният бутон е за увеличаване на напрежението. Натиснете бутона един път, може да настроите 0.04V напрежение. Натиснете и задръжте бутона за повече от 1 секунда за бързо регулиране на напрежението.

Калибриращ метод: – Важно!
Конверторът трябва да е изключен ( да НЕ е захранен). Натиснете и задръжте левия бутон. Захранете конвертора. Включете конвертора. Дисплеят започва да мига. Отпуснете левия бутон. Включете  мултицет на клемите за изходното напрежение, ако измереното напрежение е по-голямо от 5V, натиснете левия бутон, намалявайки напрежението до 5V; ако напрежението е по-малко от 5V, натиснете десния бутон, за да увеличите напрежението до 5V. Сравнявайте резултата с мултицета си.  Когато напрежението на LCD дисплея от 5V (понякога показва 4,99V) съвпада с това на мултицета изключете захранването. Вие успешно калибрирахте вашия конвертор.

Преобразуване:
Входно напрежение: 5 ~ 23V, Max 23V, препоръчително е да се използва в рамките на 20V
Входното напрежение трябва да е по-високо от изходното напрежение с 1V по-нагоре.
Моля, проверете положителния и отрицателния полюс на входа, преди да го свържете. Ако го свържете обратното може да повреди. Не обърквайте полюсите – „+“ и „-„.

Изходно напрежение: 0 ~ 16.5V регулируемо (може да запомни автоматично последното зададено напрежение)
Ток: Препоръчителна консумация 2А. Точност +- 1%. Минимално показание 0.01A. Не показва ток по-малък от 10mA.
Максимален ток: 3A (Препоръчителна консумация 2А.Точност +- 1%. Минимално показание 0.01A. Не показва ток по-малък от 10mA.).
Коефициент на ефективност при преработка (конвертиране): 95%
Регулиране на натоварването/ тока  S (I) ≤0.8%
Регулиране на напрежението S (U) ≤0.8%
Размер: 62 x 44 x 18 мм
Тегло: 45гр

ЗигиФлай препоръчва този конвертор!
Подробности и как работи може да получите, ако ни пишете на info@zigifly.com

Заявки
Моля да имате предвид, че заявки могат да се правят по телефона, чрез имейл или чрез сайта.
С факта на направена заявка, ние НЕ гарантираме, че тя ще бъде  изпълнена. Вие ще направите заявка за наличност.
При направена заявка, ние се свързваме с вас предварително и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по телефона, потвърждаваме наличност, продукт, адрес за доставка или други подробности.
Плащанията се извършват  в брой или с наложен платеж.

.
Телефони за контакт в работно време:
02/983 63 13;     02/983 16 01;   0896 66 5683.

info@zigifly.com

 

//-->